Ilmoittaudu tästä!

Koe Skandinavian parasta tunturipyöräilyä Abiskossa. 

Pyöräily tuntureilla on elämyksenä ainutlaatuinen, sillä satulasta pääsee nauttimaan koivumetsän halki ja edelleen vuorelle johtavista kiemurtelevista poluista. Meitä odottavat näkymät ovat upeat. Oppaan kanssa voit nauttia tunturiseikkailusta. Anna meidän huolehtia sinusta.

TUNTURIPYÖRÄILY:

Abisko on parhaimmillaan syksyn väreissä ja tarjoaa monia monipuolisia pyöräilyreittejä  tunturiympäristössä. Asut keskellä Abiskon kansallispuistossa mahtavine tuntureineen ja kauniine koskineen. Sinulla on näkymä kuuluisaan Lapporteniin ja suurelle Torneträsketille.

Retkien aikana pysähdymme sopivissa paikoissa harjoittelemaan tekniikkaa. Opit ylittämään kivet ja juurakot sujuvasti sekä etenemään pitkospuita pitkin. Saat maastossa pyöräilyä helpottavia vinkkejä ja opit niksejä. Yhdessä tsempataan ylös ja lasketaan ilonkiljahduksin alas!

Abiskossa on Ruotsin korkeimmalla sijaitseva tunturimaja Låktatjåkko, jolle itse asiassa on mahdollista pyöräillä 1228 metrin korkeudelle. Ryhmän tahtoessa voimme sitä kokeilla. Ylös päästyämme voimme nauttia kenties elämämme parhaimmista vohveleista.

KENELLE:

Kaikille maastopyöräilystä tykkääville naisille.

Sinun on mukavampaa ja helpompaa osallistua hieman harjoitelleena. Maasto on vaihteleva ja reiteillä on kiviä, juuria ja pitkospuita. Välillä joudumme ylämäessä taluttamaan pyörää. Älä kuitenkaan anna korkeuserojen estää sinua osallistumasta. Pidämme ansaittuja taukoja, nautimme pähkinöitsä, suklaasta, maisemista ja seurasta. Pyöräilyreitit sovitaan sään ja ryhmän toiveiden mukaisesti.

MILLOIN:

Bikecamp järjestetään keskiviikosta sunnuntaihin 4-8.9.2024.

MISSÄ:

Abiskossa, Ruotsissa.

Abisko on parhaimmillaan syksyn väreissään ja tarjoaa monia monipuolisia pyöräreittejä hyttysettömässä vuoristoympäristössä. Asut keskellä Abiskon kansallispuistossa, jossa on mahtavia vuoria ja kauniita koskia. Sinulla on näkymä kuuluisaan Lapporteniin ja suureen Torneträsketiin.

OSALLISTUJAMÄÄRÄ:

Bikecamp edellyttää vähintään neljää osallistujaa. Mukaan mahtuu korkeintaan kahdeksan osallistujaa.

OPPAAT:

Bikecampin järjestäjina ja oppaina toimivat Åsa Säfström ja Lone Widestam. Pyöräily on mielestämme ihan parasta ja haluamme tarjota myös sinulle mahdollisuuden kokea tunturipyöräilyn huuman. Iloinen ja inspiroiva Åsa toimii pyöräilyoppaana kotiseudullaan Abiskossa. Hän on tottunut korkeuseroihin ja valitsee ryhmälle sopivat reitit. Åsalla on oma yritys nimeltä Outback Abisko. Mukanasi on myös pyöräilevä eräopas Lone. Lone suosii pyöräillessään kapeita polkuja ja on tottunut Etelä-Suomen vähän pienempiin mäkiin. Lonella on oma yritys nimeltä aLone in the woods.

HINTA:

849 euroa

Hintaan sisältyy:

 • Neljän yön yöpyminen Abiskon Turiststationenin mökissä
 • Aamupala kaikkina päivinä
 • Lounaspaketti retkille
 • Tervetuliais- ja jäähyväisillalliset
 • Opastus
 • Jokapäiväiset kuljetukset reiteille
 • Puulämmitteisessä saunassa saunominen yhtenä iltana
 • Pyörien säilytys, pesu ja tavallisimpien työkalujen käyttö pyörien huoltoa ja säätöä varten.

Hintaan ei sisälly:

 • Vakuutus – varmista, että sinulla on matka- ja tapaturmavakuutus kunnossa. Osallistuminen tapahtumaan omalla vastuulla.
 • Torstai- ja perjantai-iltana vastaat omista päivällisistä, jotka voit valmistaa mökissä tai nauttia ravintolassa. Kävelyetäisyydellä on ruokakauppa, joka on avoinna joka päivä.
 • Mikäli valittu reitti sisältää hissillä nousun, vastaat sen kustannuksista itse (215 SEK).
 • Mahdolliset välipalat
 • Matkustuskustannukset Abiskoon ja takaisin kotiin.

PYÖRÄ:

Tarvitset oman pyörän, suosittelemme enduropyörää. Sähköpyörää ei saa käyttää, koska pyöräilemme kansallispuistossa.

Voit vuokrata täysjousitetun pyörän paikan päältä. Leirille osallistuvana saat 30 prosentin alennuksen vuokrasta.

MAJOITUS:

Majapaikkanamme toimii Abisko Turiststationen.
Nukut makoisasti kuuden hengen mökeissä. Mökeissä on kaksi makuuhuonetta, olohuone, keittiö, wc ja suihku. Kaikkien mökkien yhteisessä käytössä on myös kuivaushuone, sauna sekä pesukone.

LEIRIN OHJELMA:
Kokopäiväisiä tunturiretkejä tehdään yhteensä kolme. Matka alkaa yhteisellä kolmen ruokalajin tervetuliaisillallisella ja päättyy puulämmitteiseen saunaan Torneträskissa sekä jäähyväisillalliseen lauantai-iltana. Kotimatkalle lähdetään sunnuntaiaamupäivänä.

Keskiviikko:
Kirjautuminen majapaikkaan Abisko Turiststationen.

Klo 17.00 Lyhyt yhteinen iltapyöräily, jotta keho heräilee matkan jälkeen.

Klo 19.30 Tervetuliaisillallinen. Matkaohjelman ja retkeilyetiketin esittely. Saat vinkkejä, mitä kannattaa pakata mukaan päiväretkille.

Torstaina:
Ensimmäinen koko päivän pyöräily.

Nautitaan aamupalasta mökissä.

Klo 9.00 Lähtö pyöräretkelle. Nautimme reitistä ja luonnosta. Pidämme juoma- ja välipalataukoja ja syömme eväslounaan. Iltapäivällä palaamme majapaikkaamme.

Paluuajankohta majapaikkaan riippuu reitistä, säästä ja olosuhteista. Sen jälkeen voit illastaa. Illallisesta vastaat itse. Voit valmistaa ruoan itse mökissä tai ruokailla ravintolassa.
Paluun jälkeen jää myös aikaa käydä kävelyllä Abiskon kansallispuistossa.

Klo 19.00 Kokoonnumme fiilistelemään päivää yhdessä.

Perjantai:
Toinen koko päivän pyöräretki.

Aamupalaa on taas tarjolla.

Klo 9.00 Lähtö pyöräretkelle. Nautimme reitistä ja luonnosta. Pidämme juoma- ja välipalataukoja ja syömme eväslounaan. Iltapäivällä palaamme majapaikkaamme.

Illalla voit jälleen itse tai yhdessä muiden kanssa valmista illallisen mökissä tai syödä ravintolassa. Turiststationenin saunan voi halutessaan varata maksutta.

Lauantai:
Nautimme kolmannesta koko päivän pyöräilyretkestä.

Nautiskellaan tunturimasemista ja syödään aamupala.

Klo 9.00 Lähtö kohti tunturia. Nautimme reitistä ja luonnosta. Pidämme juoma- ja välipalataukoja ja syömme eväslounaan.

Klo 18.00 Saunominen Torneträsketin puulämmitteisessä saunassa. Saunaan pääset pyöräillen tai kävellen majapaikasta.

Illalla kokoonnumme jäähyväisillallisen sekä afterbiken merkeissä.

Sunnuntai:

Nautimme viimeisen kerran aamupalasta.

Klo 10 kirjaudumme ulos ja lähdemme kotimatkalle.

HYVÄ TIETÄÄ:

Pyritään pärjätä kimppakyydeillä jotka sovitaan hyvissä ajoin ennen matkaan lähtöä.

Abiskoon pääsee junalla Haaparannasta ja Tukholmasta. Suomesta pääset Haaparantaan bussilla Kemistä, jonne on junayhteys muun muassa Helsingistä. Lähdöt ja hinnat löytyvät www.vr.fi ja www.vy.se.
Voit myös mennä autojunalla Ouluun ja jatkaa sieltä autolla.

Kiirunassa ja Narvikissa (Evenes) on lentokenttä, joita palvelevat SAS ja Norwegian.

Ilmoittaudu tästä!

Ilmoittautumisen jälkeen saat tarkemman infokirjeen leiristä.

Categories: Kurser