Anmäl dig här!

Norge har många vackra platser men Senja är något alldeles extra. Norges näst största ö Senja är fylld av makalöst ståtliga platser där fjället möter havet. Vid fjorden rullar de salta vågorna in på de vita sandstränderna och uppe på toppen av ett fjäll kan du blicka ut över Atlanten och bergssidorna som stupar ner i fjorden. 

Vi vill erbjuda ett äventyr där naturen är i fokus. Dagarna, kvällarna och nätterna kommer att bada i ljus eftersom det är midnattssol.

Vi bor vid havsbrynet och intill fjällen på Camp Steinfjord som är på nordvästra sidan av ön och Senjas hjärta. Det är vår bas varifrån vi gör olika dagsturer. 

Under vår vistelse vandrar vi fyra dagar. Vi vandrar mellan fem och femton kilometer per dag. Norge är känt för att vara brant, det gäller också på Senja och det blir 500 -750 höjdmeter per dag. 

Vandringsrutterna på Senja är många, men vi låter väder, vind och dagsform avgöra vart vi åker för dagens vandring. Vi kommer åtminstone att besöka ett par av de mer kända fjällen så som Hesten eller Barden, men vi vill också ta er till något av de mindre besökta fjällen för att kunna njuta av vyerna i lugn och ro. 

VAR:

Senja. Norges näst största ö i Troms i Nord-Norge.

FÖR VEM:

För dig som tycker om att uppleva nya, vackra platser och samtidigt vara fysiskt aktiv. Det är bra ifall du har vandrat lite tidigare och du behöver ha en god grundkondition. Det är brant terräng med många höjdmeter så därför är det här inget för dig som har knäproblem, tyvärr.

VAR SOVER VI:

Camp Steinfjord sover vi i fyra personers rum. Rummen har våningssängar, soffa och ett kylskåp. I korridoren finns dusch och toalett. På området finns en restaurang. Det är också möjligt att tillreda sin mat i det gemensamma köket. 

NÄR:

24.6 – 30.6.2024

Måndag 24.6: Äventyret börjar. Vi samåker med egna bilar och startar på morgonen från Borgå och tidig eftermiddag från Jakobstad. Vi möts i Uleåborg varifrån vi åker vidare tillsammans mot Pello. Vi övernattar i Pello på hotell Pellonhovi i flerbäddsrum.

Tisdag 25.6: Vi äter frukost på hotellet och kör vidare till Norge och vår destination Senja. Vi bor på Camp Steinfjord de följande fyra nätterna. 

Onsdag 26.6: Vår första hela vandringsdag.

Torsdag 27.6: Vår andra hela vandringsdag.

Fredag 28.6: Vår tredje hela vandringsdag.

Lördag 29.6: Vi vandrar en kortare tur och startar sedan hemfärden. Vi kör till Muonio där vi bor på Motel SEO i tvåbäddsrum med egen bastu. 

Söndag 30.6: Vi äter frukost på boendet och kör den sista biten hem.

PRISET PÅ VANDRINGSUPPLEVELSEN: 

879 euro

Det här ingår i priset:

 • Guidning av två utbildade guider i liten grupp (max 12 deltagare)
 • Infoträff inför vandringen 
 • Övernattning på Hotell Pellonhovi
 • Frukost på Hotell Pellonhovi
 • Övernattning på Camp Steinfjord fyra nätter
 • Välkomstmiddag på Camp Steinfjord
 • Övernattning på Motel SEO i Muonio
 • Frukost på Motel SEO i Muonio 

I priset ingår inte:

 • Resan dit, vi samåker i privata bilar och delar på bränslekostnader
 • Olycksfallsförsäkring
 • Mat 

Vid anmälan bör du meddela om du har möjlighet att ta bil eller inte. Ifall det är många som inte kan ta bil prioriteras de som kan ta bil. 

Vandringen arrangeras av Lone från aLoneintheWoods och Camilla från Natventure.

Camilla Sandström är utbildad natur- och vildmarksguide samt certifierad fjälledare. Hon är erfaren vandrare, omtänksam, glad och trivs allra bäst i naturen. Lone Widestam är utbildad natur- och vildmarksguide, godhjärtad, fjällberoende och visar gärna upp sitt norska hemland.

Onlineträffen innan vandringen är 13.5 kl. 19.

Då går vi närmare igenom vilken utrustning du behöver ha med, reseplanen, vandringsrutter samt koordinering av samåkning. Då är det också ett ypperligt tillfälle att fråga oss om det är något du funderar på.

Sista anmälningsdag 31.5.2024.

Då du bokar vandringen betalar du en reserveringsavgift på 50 €. Då vandringen är avklarad betalar du resten av deltagaravgiften. Det är också möjligt att betala avgiften i två rater. 

Här kan du anmäla dig till vandringsupplevelsen

Avbokningspolicy och övriga villkor

Vid anmälan betalas en reserveringsavgift på 50 euro. (Reserveringsavgiften betalas inte tillbaka vid eventuell avbokning.) Det resterande beloppet faktureras strax innan resan med förfallodag efter resan.

 • Om du avbokar 15 dagar eller mera innan turen betalar du endast reserveringsavgiften på 50 euro.
 • Om du avbokar 14-8 dagar innan turen betalar du 50 % av resans pris.
 • Om du avbokar 7 dagar eller mindre innan turen betalar du hela resans pris.

En avbokning räknas giltig först när den är kvitterad mottagen av arrangören. Om arrangören inte kvitterat avbokningen senast 8 timmar efter att den sänts iväg så har den inte nått fram. I så fall bör avsändaren skicka den igen eller ta kontakt via en annan kanal.

Deltagarna bör ha egen försäkring, deltagarna är inte försäkrade via aLoneintheWoods. Deltagaren bör också själv se till att ha en försökring som täcker deltagaravgiften ifall man insjuknar och inte kan delta.

Vid eventuell tvistemål gäller finländsk rättslag.

Categories: Kurser