Har du alltid drömt om att vandra i Norge? Nu kan drömmen bli sann. Det blir spektakulära vyer, övernattning i Norges ståtligaste hytta och en tur till glaciären Okstindbreen. Vi har fixat allting – det enda du behöver göra är att hoppa in i vår bil och så kör vi dig till fjällen i Norge och tar dig med på tur. 

Anmäl dig här!

Vandringen går i varierande alpin terräng. Vi gör korta dagsetapper och tar oss uppåt i maklig takt eftersom terrängen är tuff. Vi pausar längs med vägen, njuter av utsikten och mumsar på choklad. Då vi vandrat klart för dagen hinner vi pusta ut, laga middag på stormkök och njuta av vackra vyer. Vårt mål är att den här vandringen ska kännas som en njutartur.

Du behöver inte ha vandrat tidigare men du behöver ha en bra grundkondition. Den längsta dagsetappen är 10 kilometer och vi gör mellan 600-800 höjdmeter per dag de tre första dagarna.

Vi vandrar totalt fem dagar varav tre är heldagsvandringar. Vi sover tre nätter i tält och en natt övernattar vi i Rabothytta som är den högst belägna turisthytta i Nord-Norge, 1200 meter över havet. Hyttan är nybyggd vid kanten av Okstindglaciären, Norges åttonde största glaciär.

VAR: 

Okstindan natur- och kulturpark i Indre Helgeland i Nord-Norge.

FÖR VEM:

För alla som gillar upplevelser. Tycker om att vandra i fjällen eller vill testa på att vandra. Du behöver ha en bra grundkondition. Ta gärna med en vän, syster, bror, moster eller förälder. 

Har du knäproblem är detta ingen vandring vi rekommenderar eftersom vi tar oss an flera hundra höjdmetrar per dag.

NÄR: 

10.8-16.8.2024

Lördag 10.8: Äventyret börjar. Vi åker färja från Vasa kl.16.45 och är framme i Umeå kl.19.15. Därefter kör vi några timmar och övernattar i stugor på Storumans camping i Sverige. 

Söndag 11.8: Start från Storuman mot de norska fjällen. Vi äter lunch innan vi börjar vår vandring. Start från Leirbotn i Hemnes. Den här natten sover vi i tält.

Måndag 12.8: Vår första heldagsvandring. Övernattning i tält.

Tisdag 13.8: Vi vandrar mot glaciären och tar oss en tur till glaciärkanten. Efter det vandrar vi mot Rabothytta och sover inomhus och njuter av den magnifika utsikten. 

Onsdag 14.8: Vi njuter av morgonen på Rabothytta och fortsätter sedan vår vandring. Övernattning i tält. 

Torsdag 15.8: Vi går den sista biten mot bilen, lunchar och startar vår hemfärd. Vi övernattar på hotell Gamla Fängelset  i Umeå.

Fredag 16.8: Färjan avgår från Umeå kl.11.15 och är framme i Vasa kl.16. Sedan tar vi oss den sista biten hem.

PRISET PÅ VANDRINGSUPPLEVELSEN: 

729 euro.

Det här ingår i priset:

 • Vandring i liten grupp (max 10 personer) i Nord-Norge
 • Guidning av två utbildade guider
 • Bilresa Vasa, Finland-Norge-Vasa, Finland
 • Färja Vasa-Umeå-Vasa
 • Övernattning i stuga på Storumans camping
 • Övernattning på Rabothytta i Norge
 • Övernattning på Hotell Gamla fängelset i Umeå
 • Frukost på Hotell Gamla fängelset fredag 16.8
 • Online träff innan vandringen där vi går igenom allt du behöver veta innan turen.

En bil startar från Borgå lördag 10.8 och åker tillbaka söderut igen fredag 16.8. För en liten extra peng får man gärna åka med eller stiga på längs med vägen. Kontakta mig ifall du vill åka med. 

Vandringen arrangeras av Lone från aLoneintheWoods och Camilla från Natventure.

Camilla Sandström är utbildad natur- och vildmarksguide samt certifierad fjälledare. Hon är erfaren vandrare, omtänksam, glad och trivs allra bäst i naturen. Lone Widestam är utbildad natur- och vildmarksguide, fjällberoende och visar gärna upp sitt norska hemland.

Onlineträffen innan vandringen är 26.6.2024 kl. 19.00.

Då går vi närmare igenom rutten, berättar vad du behöver för utrustning och så hjälper vi dig att fixa tält och utrustning ifall du inte har det själv. Då är det också ett ypperligt tillfälle att fråga oss om det är något du funderar på.

Då du bokar vandringen betalar du en reserveringsavgift på 50 €. Då vandringen är avklarad betalar du resten av deltagaravgiften. 

Olycksfallsförsäkring ingår inte så se till att du har olycksfallsförsäkringen i skick.  

Välkommen med!

Sista anmälningsdag 10.7.2024

Här kan du anmäla dig till vandringsupplevelsen

Avbokningspolicy och övriga villkor

Vid anmälan betalas en reserveringsavgift på 50 euro. Det resterande beloppet faktureras efter resan.

 • Om du avbokar 30 dagar eller mera innan turen betalar du endast reserveringeringsavgiften på 50 euro.
 • Om du avbokar 29-8 dagar innan turen betalar du 50 % av resans pris.
 • Om du avbokar 7 dagar eller mindre innan turen betalar du hela resans pris.

En avbokning räknas giltig först när den är kvitterad mottagen av arrangören. Om arrangören inte kvitterat avbokningen senast 8 h efter att den sänts iväg så har den inte nått fram. I så fall bör avsändaren skicka den igen eller ta kontakt via en annan kanal.

Deltagaren bör själv se till att ha en försäkring som täcker deltagaravgiften ifall man insjuknar och inte kan delta.

Deltagarna bör ha egen försäkring, deltagarna är inte försäkrade via aLoneintheWoods.