Pidennä pyöräilykautesi ja tule huippuretkien paratiisiin – Pohjois-Norjan Lyngeniin.

lmoittaudu tästä!

Teemme huiputuksia pyörällä samalla tavalla kuin suksilla talvella – tämä tarkoittaa että pyöräilemme ylös rauhalliseen tahtiin nauttien luonnosta ja näkymistä. Pidämme taukoja, syömme lounasta ja sitten viuhahdamme takaisin alas.

Lyngenissä, jota kutsutaan myös Lyngenalpeiksi, on jyrkät vuorenhuiput ja siinä sen viehätys onkin. Pyöräily vuorilla on sekä ihanaa että haastavaa. Upeat näkymät ja ympäristö antavat energiaa ja voimaa jatkamaan ylöspäin ja kun lopulta pääset huipulle saat palkinnon.

KENELLE:

Tämä on pyöräilyseikkailu niille, joilla on seikkailumieltä. Liikumme luonnon ehdoilla ja joissain paikoissa selkeitä polkuja ei edes ole. Tämä tarkoittaa sitä että välillä voimme joutua taluttamaan tai jopa kantamaan pyöriä esteiden yli. Kahlauksistakaan emme välty. Nämä kokemukset lisäävät erämaan tuntua.

Kun olemme päässeet puurajan yläpuolelle, meitä odottaa mukavampaa maastoa ja pyöräilystä tulee rennompaa.

Joillakin vuoren tasangon osilla ei ole polkuja, ja silloin jokainen saa olla oma polun etsijä. Joskus saattaa näkyä kapeita polkuja, jotka porot ja lampaat ovat kulkeneet, mutta suurimmaksi osaksi ajamme koskemattomalla maalla. Saatat tavata retkeilijän, mutta pyöräilijät loistavat poissaolollaan. Näemme sen vapautena ja pelipaikkana. “Oikean etenemistavan” sijaan luot oman ainutlaatuisen polkusi. Leikkipaikka vuorella avautuu.

Jokaisella retkellä emme pääse huipulle mutta luvassa on upeaa maastoa  ja kauniita näkymiä. Takaisin alas tullessa voivat halukkaat lisätä vauhtia ja kokeilla teknisempiä kohtia. Päiväretkien tavoitteenamme on, että koet Lyngenin upeaa luontoa vuorineen ja vuonoineen.

Lyngseidetissä on Lyngen Trail Center, jossa on upeita rakennettuja polkuja. Pyöräilemme myös siellä.

Tähtäämme siihen että olemme retkeilemässä viidestä kahdeksaan tuntia päivässä. Illalla voit väsyneenä, mutta onnellisena upota sohvalle viihtyisässä Lyngen Mountain Lodgessa, joka tunnetaan hyvästä ilmapiiristään.

Haluamme pitää ryhmät pieninä ja siksi tässä pyöräilyseikkailussa on tilaa vain kahdeksalle pyöräilijälle. Kahden oppaan avulla voimme sopeutua osallistujien tarpeisiin.

Pyöräilijänä sinulla on oltava hyvä peruskunto ja kokemusta maastopyöräilystä. Jotta saat retkistä kaiken irti, suosittelemme joko polku- tai enduromallista täysjoustopyörää. Korkeusmetrejä kertyy päivässä 500-1500 ja kilometrejä 15-30 joten painavaa pyörää pitää välttää.

Pyöräilyn lisäksi tarvitset:

 • Suojavarusteet, kuten kypärä, polvisuojat ja käsineet
 • Reppu 15-20L
 • Henkilökohtainen ensiapu sekä pyörälle että pyöräilijälle
 • Vesipullo ja/tai termospullo, lounaseväät ja välipala
 • Sadetakki ja päällysvaatteet

Paikan päältä voi myös vuokrata täysjoustopyörän.

MILLOIN:

Saapuminen Lyngeniin keskiviikkona 11.9. Sitten seuraa kolme huiputuspäivää pyöräillen 12-14.9. Paluumatka on 15.9.

MAJOITUS:

Yöpyminen tapahtuu Magic Mountain Lodge Lyngseidetissä kahden hengen huoneissa joista näkymät vuonolle ja vuorenhuipulle. On mahdollista nukkua yhden hengen tai kolmen hengen huoneessakin. Lodgenissa löytyy kaikki mitä pyöräilijä tarvitsee: pyöräpesu, itsepalvelupyöräpaja ja varasto.

Lodgenista löytyy iso keittiö jossa kaikki ateriat voidaan valmistaa. Jokainen tuo oman lounaansa pyöräretkille. Lyngseidetissä on kaksi ruokakauppaa ja pieni urheilukauppa.

Pyörämatkan järjestävät pyöräilevä vuoristo-opas Fredrik Aspö (Attmankan) ja maastopyöräily- ja eräopas Lone Widestam (aLoneinthewoods).

PYÖRÄILYSEIKKAILUN HINTA:

736 euro

Hintaan sisältyy:

 • Neljän yön yöpyminen Lyngen Mountain Lodge
 • Opastus
 • Puulämmitteisessä saunassa saunominen yhtenä iltana
 • Pyörien säilytys, pesu ja tavallisimpien työkalujen käyttö pyörien huoltoa ja säätöä varten.

Saat laskun ennen kurssi joka on 550 euro ja loput maksat paikan päälle kruunoissa.

Jos haluat nukkua yhden henhen huoneessa hinta on 880 euro. Jos olette kolme henkilöä voitte jakaa kolmen hengen huone ja silloin hinta on 716 euro per henkilö.

Hyvää tietää:

Lyngeniin voi matkustaa autojunalla Kolariin ja sieltä jatkaa matkaa autolla. On myös mahdollista lentää Norjan Tromssaan. Voimme auttaa lentokenttä kuljetuksessa.

Pyrimme mahdollisimman turvallisiin retkiin, mutta onnettomuuden sattuessa on hyvä tietää, että Norjan päivystys on maksutonta, kuten myös kaikki ensihoito. Suosittelemme silti että harkitset matka- ja tapaturmavakuutusta.

Viimeinen ilmoittautuminen on 14.8.2024.

Lisää infoa saat ennen matkaa.

Tervetuloa mukaan!

lmoittaudu pyöräilyseikkailuun tästä!

Förläng cykelsäsongen och kom med till toppturernas paradis – Lyngen i Nordnorge. 

Vi gör toppturer med cykel i samma stil som det görs toppturer på skidor om vintern – det innebär att vi cyklar uppför i lugnt tempo medan vi njuter av naturen och utsikten. Vi tar pauser, myser, äter lunch och sedan susar vi nerför fjällen. 

Lyngen, även kallat Lyngenalperna, har branta fjälltoppar och det är där charmen ligger. Att cykla i fjällen är både härligt och jobbigt på samma gång. Den magnifika utsikten och miljön ger energi och kraft att ta sig uppför och väl uppe får du belöningen.

FÖR VEM:

Det här är ett cykeläventyr för den som har upptäckarlust. Vi rör oss på naturens villkor och på många ställen är det inte tillrättalagda cykelstigar. Det betyder att vi ibland måste leda eller bära cykeln och ibland kanske vada över ett vattenparti. Samtidigt är det en rolig del av äventyret. Uppe över trädgränsen möts vi av fin terräng och det är möjligt att cykla i lite snabbare tempo. 

Vissa partier på fjällplatån saknar stigar och då får man vara kreativ. Och upptäckarglädjen plockas fram på de smala stigar som renar och får har trampat upp. Vi ser det som en frihet och som en plats för lek. En lekplats på fjället öppnar sig.

Alla turer bjuder inte på en specifik topp men nog spektakulär terräng och fina vyer. Nerför kan den som vill få mer fart och mer tekniska partier. Vårt mål med dagsturerna är att du ska få uppleva Lyngens fantastiska natur med utsikt över fjäll och fjord från cykelsadeln. 

I Lyngseidet finns Lyngen Trail Center med fantastiska byggda stigar. Vi kommer också att cykla där.

Vi siktar på att vara på tur mellan fem och åtta timmar per dag. På kvällen kan du trött men lycklig sjunka ner i soffan i mysiga Magic Mountain Lodge som är känd för sin goda stämning.

Vi vill hålla grupperna små och därför finns det endast plats för åtta cyklister på detta cykeläventyr. Med två guider kan vi anpassa oss efter deltagarnas behov.

Övernattningen sker i enkelrum, dubbelrum eller i rum för tre personer på hemtrevliga Magic Mountain Lodge på Lyngseidet och med utsikt över fjorden och fjälltopparna. På lodgen finns det mesta en cyklist behöver: tvättställ för cykel, självbetjänings cykelverkstad och låst förvaringsrum.

Som cyklist behöver du ha en del erfarenhet av terrängcykling och en god grundkondition. För att få ut det mesta av turerna rekommenderar vi en fulldämpad cykel av trail eller enduro modell. Eftersom det blir rätt många höjdmeter (500-1500m) och kilometer (15-30km) per tur rekommenderar vi inte tunga cyklar, inte heller en downhillcykel. 

Förutom cykel behöver du: 

 • Skyddsutrustning som hjälm, knäskydd och handskar
 • Ryggsäck 15-20L
 • Personlig förstahjälp, både för cykeln och cyklisten
 • Vattenflaska och/eller termos, lunchmatsäck och mellanmål. 
 • Regnjacka och förstärkningsplagg. 

Det går också bra att hyra en heldämpad cykel på plats.

NÄR:

Ankomst till Magic Mountain Lodge onsdag 11.9. Därefter följer tre hela dagar med toppturscykling 12-14.9. Hemresa 15.9.Det finns ett stort kök till allas förfogande där man kan tillreda morgonmål och middag. Alla tar med egen lunch för cykelturerna. I Lyngseidet finns två matbutiker, en liten sportbutik och en snabbmatsrestaurang.

Cykelresan arrangeras av den cyklande bergsguiden Fredrik Aspö (från Attmankan) och terrängcykel- och vildmarksguiden Lone Widestam (från aLoneinthewoods).

PRIS FÖR CYKELÄVENTYRET:

736 euro

I priset ingår:

 • Fyra nätter på Lyngen Mountain Lodge i dubbelrum. Det går också att få ett enkelrum eller ett rum för tre personer.
 • Cykel- och bergsguidning
 • Bastu i vedeldad bastu en kväll
 • Cykelförvaring, möjlighet att tvätta cykeln, rum och verktyg för att serva cykeln.

Du får en faktura på 550 euro innan turen, resten betalar du på plats i norska kronor.

Vill du sova i enkelrum kostar det 880 euro. Är ni tre personer som vill sova i ett tre personers rum betalar ni 716 euro per man.

BRA ATT VETA:

Du kan resa till Lyngen med biltåg till Kolari och därifrån vidare med bil. Det är också möjligt att flyga till Tromsø i Norge. Vi kan hjälpa till med transport.

Vi strävar efter så trygga turer som möjligt men ifall olyckan är framme är det bra att veta att räddningstjänsten, liksom all akut vård, i Norge är gratis. Oberoende rekommenderar vi att du överväger en rese- och olycksfallsförsäkring som täcker aktiviteten.

Sista anmälningsdagen: 14.8.2024

Ett mer utförligt infobrev skickas ut innan kurs.

Välkommen med!

Här kan du boka ditt äventyr