lmoittaudu tästä!

Koe parasta tunturipyöräilyä Abiskossa!

Haluamme tarjota sinulle erilaisen pyöräilykokemuksen. Nautitko pyöräilystä maastossa? Tunturipyöräily on siinä tapauksessa ehdottomasti seuraava askel. Oppaan avulla voit huoletta nauttia pyöräilystä ja tunturiseikkailusta samanmielisessä naisporukassa. Annat oppaiden huolehtia kaikesta muusta.

Luvassa on pyöräilypäiviä, raikasta tunturi-ilmaa ja hyvää seuraa syksyisessä väriloistossa. Hyvällä onnella pääset myös ihastelemaan revontulia.

TUNTURIPYÖRÄILY
Pääset kokemaan tunturipyöräilyn huuman Ruotsin upeassa Abiskossa. Abiskossa on Ruotsin korkeimmalla, 1228 metrin korkeudella, sijaitseva tunturiasema Låktajåkko, jonne on mahdollista pyöräillä. Ryhmän toiveesta voimme yrittää huipulle. Ylhäällä palkintona odottaa mahdollisesti elämäsi maukkain vohveli!

Bikecampilla tavoittelemme kokemuksia ja rentoa menoa ja meininkiä. Asioita ei tehdä hampaat irvessä eikä huippuja tavoitella väkisin. Otetaan päivä kerrallaan ja sopeutetaan pyöräretket ryhmän jäsenille sopiviksi. Nautitaan päivästä, rennosta yhdessä olosta sekä huikeista maisemista. Pyöräilyreitit sovitaan sään ja ryhmän toiveiden mukaisesti. Jonain päivänä voidaan ehkä käväistä Norjan puolella.

KENELLE:

Kaikille pyöräilystä tykkääville naiselle. Ja ota mielellään kaveri mukaan.

Maasto on kumpuilevaa ja reitit kivisiä, juurakkoisia ja kulkee välillä pitkospuita pitkin. Varaudu kokopäivän retkiin, joiden aikana nousua on sen verran, että jaloissa taatusti tuntuu. Joudumme myös ajoittain taluttamaan pyöriä. Nousujen jälkeen on palkkiona kilometrien pituiset laskut. Sinun on helpompaa ja mukavampaa osallistua, jos olet pyöräillyt jonkin verran aiemmin. Älä kuitenkaan anna korkeuserojen estää sinua osallistumasta. Etenemme rauhallisesti taukojen kera ja nautimme tunturimaisemista.

Retkien aikana opit ylittämään kivet ja juurakot sujuvasti ja varmemmin etenemään pitkospuita pitkin. Saat maastossa pyöräilyä helpottavia vinkkejä ja opit niksejä. Yhdessä tsempataan ylös ja lasketaan ilonkiljahduksin alas!

MILLOIN:
Bikecamp järjestetään keskiviikosta sunnuntaihin 7-11.9.2022.

MISSÄ:

Abiskossa, Ruotsissa.

Abiskoon pääsee sujuvasti junalla. Matka on suunniteltu juna-aikataulun mukaisesti ja myös siten, että ympäristöystävällinen matkustaminen on mahdollista. Voimme noutaa sinut ja pyöräsi juna-asemalta.

Abisko on parhaimmillaan syksyn väreissään ja tarjoaa monia monipuolisia pyöräreittejä hyttysettömässä vuoristoympäristössä. Asut keskellä Abiskon kansallispuistossa, jossa on mahtavia vuoria ja kauniita koskia. Sinulla on näkymä kuuluisaan Lapporteniin ja suureen Torneträsketiin.

OSALLISTUJAMÄÄRÄ:

Bikecamp edellyttää vähintään neljää osallistujaa. Mukaan mahtuu korkeintaan kahdeksan osallistujaa.

OPPAAT:

Bikecampin järjestäjina ja oppaina toimivat Åsa Säfström ja Lone Widestam. Iloinen ja inspiroiva Åsa toimii pyöräilyoppaana kotikentällä Abiskossa. Hän on tottunut korkeuseroihin ja valitsee ryhmälle sopivat reitit. Mukanasi on myös maastopyöräily- ja eräopas Lone. Lone suosii pyöräillessään kapeita polkuja ja on tottunut Etelä-Suomen vähän pienempiin mäkiin. Pyöräileminen on molempien mielestä ihan parasta. Åsan ja Lonen tavoitteena, että myös te pääsette kokemaan tunturipyöräilyn huuman.

HINTA:

849 euro

Hintaan sisältyy:

 • Neljän yön yöpyminen Abiskon Turiststationenin mökissä
 • Tuhti aamupalabuffet kaikkina päivinä
 • Lounaspaketti retkille
 • Tervetuliais- ja jäähyväisillalliset
 • Opastus
 • Jokapäiväiset kuljetukset reiteille
 • Puulämmitteisessä saunassa saunominen yhtenä iltana
 • Pyörien säilytys, pesu ja tavallisimpien työkalujen käyttö pyörien huoltoa ja säätöä varten.

Hintaan ei sisälly:

 • Vakuutus – varmista, että sinulla on matka- ja tapaturmavakuutus kunnossa. Osallistuminen tapahtumaan tapahtuu omalla vastuulla.
 • Torstai- ja perjantai-iltana vastaat itse päivällisistä, jotka voit valmistaa itse mökissä tai nauttia ravintolassa. Kävelyetäisyydellä on ruokakauppa, joka on avoinna joka päivä.
 • Mikäli valittu reitti sisältää hissillä nousun, vastaat sen kustannuksista itse (180 SEK).
 • Välipaloista vastaat itse.
 • Matkustuskustannuksia Abiskoon ja takaisin kotiin.

PYÖRÄ:

Tarvitset oman pyörän, suosittelemme enduropyörää. Sähköpyörää ei voi käyttää, koska pyöräilemme kansallispuistossa.

MAJOITUS:

Majapaikkanamme toimii Abisko Turiststationen.
Nukut makoisasti kuuden hengen mökeissä. Mökeissä on kaksi makuuhuonetta, olohuone, keittiö, wc ja suihku. Kaikkien mökkien yhteisessä käytössä on myös kuivaushuone, sauna ja pesukone.

LEIRIN OHJELMA:
Kokopäiväisiä tunturiretkejä tehdään yhteensä kolme. Matka alkaa yhteisellä kolmen ruokalajin tervetuliaisillallisella ja päättyy puulämmitteiseen saunaan Torneträskissa sekä jäähyväisillalliseen lauantai-iltana. Kotimatkalle lähdetään sunnuntaiaamupäivänä.

Keskiviikko:
Seikkailu alkaa keskiviikkona klo 17.

Voit saapua Abiskoon junalla, autolla tai lentäen. Juna-asema on viiden minuutin kävelymatkan päässä. Juna saapuu Abiskoon klo 16.01. Auton voit pysäköidä ilmaiseksi majapaikan pysäköintipaikalle.
Kirjautuminen majapaikkaan Abisko Turiststationen.

Klo 17.00 Lyhyt yhteinen iltapyöräily, jotta keho heräilee matkan jälkeen.

Klo 19.30 Tervetuliaisillallinen. Matkaohjelman ja retkeilyetiketin esittely. Saat vinkkejä, mitä kannattaa pakata mukaan päiväretkille.

Torstaina:
Ensimmäinen koko päivän pyöräily.

Klo 7-8.30 Nautitaan runsaasta aamupalasta.

Klo 9.00 Lähtö pyöräretkelle. Nautimme reitistä ja luonnosta. Pidämme juoma- ja välipalataukoja ja syömme eväslounaan. Iltapäivällä palaamme majapaikkaamme.

Paluuajankohta majapaikkaan riippuu reitistä, säästä ja olosuhteista. Sen jälkeen voit illastaa. Illallisesta vastaat itse. Voit valmistaa ruoan itse mökissä tai ruokailla ravintolassa.
Päivän aikana on myös mahdollista käydä kävelyllä Abiskon kansallispuistossa tai vierailla Naturumissa.

Klo 19.00 Kokoonnumme fiilistelemään päivää yhdessä.

Perjantai:
Toinen koko päivän pyöräretki.

Klo 7-8.30 Tuhti aamupalabuffa on taas tarjolla.

Klo 9.00 Lähtö pyöräretkelle. Nautimme reitistä ja luonnosta. Pidämme juoma- ja välipalataukoja ja syömme eväslounaan. Iltapäivällä palaamme majapaikkaamme.

Illalla voit jälleen itse tai yhdessä muiden kanssa valmista illallisen mökissä tai syödä ravintolassa.
Turiststationenin saunan voi halutessaan varata maksutta.

Lauantai:
Nautimme kolmannesta koko päivän pyöräilyretkestä.

Klo 7-8.30 Nautiskellaan tunturimasemista ja syödään aamupala.

Klo 9.00 Lähtö kohti tunturille. Nautimme reitistä ja luonnosta. Pidämme juoma- ja välipalataukoja ja syömme eväslounaan.

Klo 18.00 Saunominen Torneträsketin puulämmitteisessä saunassa. Saunaan pääset pyöräillen tai kävellen majapaikasta.

Illalla kokoonnumme jäähyväisillallisen sekä afterbiken merkeissä.

Sunnuntai:

Klo 7-9 Nautimme viimeisen kerran maukkaasta aamupalasta.

Klo 10 kirjaudumme ulos ja lähdemme kotiinpäin.

Klo 12.31 Juna lähtee Abiskosta.

Hyvä tietää:

Abiskoon pääsee junalla Haaparannasta ja Tukholmasta. Suomesta pääset Haaparantaan bussilla Kemistä, jonne on junayhteys muun muassa Helsingistä. Lähdöt ja hinnat löytyvät www.vr.fi ja www.vy.se.
Voit myös mennä autojunalla Ouluun ja jatkaa sieltä autolla.

Kiirunassa ja Narvikissa (Evenes) on lentokenttä, joita palvelevat SAS ja Norwegian.

Oppaat:
Lone Widestam on Bike Park ohjaaja, maastopyöräilyopas, luonto- ja eräopas sekä liikunnanohjaaja. Lonella on oma yritys nimeltä aLone in the woods.
Åsa Säfström on tunturiopas (certifierad fjälledare) ja tunturipelastaja (fjällräddare). Hän tuntee Abiskon ja on siellä toiminut ja nauttinut luonnosta vuodesta 2008. Åsalla on oma yritys nimeltä Outback Abisko.

Ilmoittautumisen jälkeen saat tarkemman infokirjeen leiristä.
Osallistumismaksu on suoritettava viimeistään 7.8.2022. Sen voi maksaa erissä erikseen sopimalla. Otathan yhteyttä Loneen niin asia järjestetään.

lmoittaudu tästä!

Categories: Kurser