Pidennä pyöräilykautesi ja tule huippuretkien paratiisiin – Pohjois-Norjan Lyngeniin!

Förläng cykelsäsongen och kom med till toppturernas paradis – Lyngen i Nordnorge!

Ilmoittaudu tästä!

Teemme huiputuksia pyörällä samalla tavalla kuin suksilla talvella – tämä tarkoittaa että pyöräilemme ylös rauhalliseen tahtiin nauttien luonnosta ja näkymistä. Pidämme taukoja, syömme lounasta ja sitten viuhahdamme takaisin alas.

Todennäköisesti jossain vaiheessa tuntuu liian jyrkältä ja raskaalta, varsinkin jos on tottunut Etelä-Suomen maastoon. Mutta älä huoli, pyörän taluttamista ei tarvitse hävetä. Kun olemme päässyt puurajan yläpuolelle, meitä odottaa mukavampaa maastoa ja pyöräilystä tulee rennompaa.

Jokaisessa retkessä emme pääse huipulle mutta luvassa on upeaa maastoa ja kauniita näkymiä. Takaisin alas tullessa voi halukkaat lisätä vauhtia ja kokeilla teknisempiä kohtia. Päiväretkien tavoitteenamme on, että koet Lyngenin upeaa luontoa vuorineen ja vuonoineen.

Tähtäämme siihen että olemme retkeilemässä viidestä kahdeksaan tuntia päivässä ja koska muutamat reitit ovat uusia on tilaa ylimääräisillekin seikkailulle. Liikumme luonnon ehdoilla ja joissain paikoissa selkeitä polkuja ei edes ole. Tämä tarkoittaa sitä että välillä voimme joutua taluttamaan tai jopa kantamaan pyöriä esteiden yli. Kahlauksistakaan emme välty. Nämä kokemukset lisäävät erämaan tuntua.

Haluamme pitää ryhmät pieninä ja siksi tässä pyöräilyseikkailussa on tilaa vain kahdeksalle pyöräilijälle. Kahden oppaan avulla voimme sopeutua osallistujien tarpeisiin.

Pyöräilijänä sinulla on oltava hyvä peruskunto ja kokemusta maastopyöräilystä. Jotta saat retkistä kaiken irti, suosittelemme joko polku- tai enduromallista täysjoustopyörää. Korkeusmetrejä kertyy päivässä 500-1500 ja kilometrejä 15-30 joten painavaa pyörää pitää välttää.

Pyöräilyn lisäksi tarvitset:

  • Suojavarusteet, kuten kypärä, polvisuojat ja käsineet
  • Reppu 15-20L
  • Henkilökohtainen ensiapu sekä pyörälle että pyöräilijälle
  • Vesipullo ja/tai termospullo, lounaseväät ja välipala
  • Sadetakki ja päällysvaatteet

Paikan päältä voi myös vuokrata täysjoustopyörän.

Saapuminen Lyngeniin perjantaina 17.9. Sitten seuraa kolme huiputuspäivää pyöräillen 18-20.9. Paluumatka on 21.9.

Yöpyminen tapahtuu Magic Mountain Lodge Lyngseidetissä kahden hengen huoneissa. Lodgenissa löytyy kaikki mitä pyöräilijä tarvitsee: pyöräpesu, itsepalvelupyöräpaja ja varasto.

Lauantaina, ensimmäisen pyöräretken jälkeen, kaikille tarjotaan illallinen. Lodgenissa löytyy iso keittiö jossa kaikki muut ateriat voidaan valmistaa. Jokainen tuo oman lounaansa pyöräretkille. Lyngseidetissä on kaksi ruokakauppaa ja pieni urheilukauppa. Muista, että Norjassa kaikki kaupat ovat kiinni sunnuntaisin.

Pyörämatkan järjestävät pyöräilevä vuoristo-opas Fredrik Aspö ja pyöräilevä eräopas Lone Widestam.

Järjestämme tämän retken varsinaisesti ensi vuonna mutta jo nyt etsimme sinua, joka haluat liittyä erikoishintaan Lyngenin ensimmäiselle pyöräretkelle ja tähän äkkilähtöön testaamaan reittejä kanssamme. Vastineeksi haluaisimme palautetta matkasta ja reiteistä. Tervetuloa mukaan!

Hinta: 469 euro

Lyngeniin voi matkustaa autojunalla Kolariin ja sieltä jatkaa matkaa autolla. On myös mahdollista lentää Norjan Tromssaan. Voimme auttaa lentokenttä kuljetuksessa.

Norjaan saa matkustaa ilman karanteenia jos on saanut kaksi rokoteannosta ja viimeisestä on kulunut vähintään kaksi viikkoa.

Pyrimme mahdollisimman turvallisiin retkiin, mutta onnettomuuden sattuessa on hyvä tietää, että Norjan päivystys on maksutonta, kuten myös kaikki ensihoito. Silti suosittelemme että harkitset matka- ja tapaturmavakuutusta.

Covid-19:n osalta emme ole paikoissa, joissa on suurempia väkijoukkoja. Yöpymispaikka ei ole avoinna muille meidän oleskelun aikana ja pidämme normaalit infektiontorjuntarutiinit: etäisyys, erityisesti sisätiloissa ja hyvää käsihygieniaa.
Kauppareissuilla suositellaan kasvomaskeja.

Ilmoittaudu tästä!

Förläng cykelsäsongen och kom med till toppturernas paradis – Lyngen i Nordnorge. 

Vi gör toppturer med cykel i samma stil som det görs toppturer på skidor om vintern – det innebär att vi cyklar uppför i lugnt tempo medan vi njuter av naturen och utsikten. Vi tar pauser, myser, äter lunch och sedan susar vi nerför fjällen. 

Antagligen kommer det i något skede att kännas både för brant och för tungt, speciellt om man är van vid plattare terräng, som i södra Finland. Men ingen fara, då leder vi cykeln. Väl uppe över trädgränsen möts vi av fin terräng och det är möjligt att cykla i lite snabbare tempo. 

Alla turer bjuder inte på en specifik topp men nog spektakulär terräng och fina vyer. Nerför kan den som vill få mer fart och mer tekniska partier. Vårt mål med dagsturerna är att du ska få uppleva Lyngens fantastiska natur med utsikt över fjäll och fjord från cykelsadeln.

Vi siktar på att vara på tur mellan fem och åtta timmar per dag, men eftersom flera av rutterna är nya finns det utrymme för äventyr. Vi rör oss på naturens villkor och på många ställen är det inte tillrättalagda cykelstigar. Det betyder att vi emellanåt måste leda eller bära cykeln och ibland kanske vada över ett vattenparti. Samtidigt är det en rolig del av äventyret.

Vi vill hålla grupperna små och därför finns det endast plats för åtta cyklister på detta cykeläventyr. Med två guider kan vi anpassa oss efter deltagarnas behov.

Som cyklist behöver du ha en del erfarenhet av terrängcykling och en god grundkondition. För att få ut det mesta av turerna rekommenderar vi en fulldämpad cykel av trail eller enduro modell. Eftersom det blir rätt många höjdmeter (500-1500m) och kilometer (15-30km) per tur rekommenderar vi inte tunga cyklar, inte heller en downhillcykel. 

Förutom cykel behöver du: 

  • Skyddsutrustning som hjälm, knäskydd, handskar
  • Ryggsäck 15-20L
  • Personlig förstahjälp, både för cykeln och cyklisten
  • Vattenflaska och/eller termos, lunchmatsäck och mellanmål
  • Regnjacka och förstärkningsplagg

Det går också bra att hyra en heldämpad cykel på plats.

Ankomst till Magic Mountain Lodge fredag 17.9. Därefter följer tre hela dagar med toppturscykling 18-20.9. Hemresa 21.9.

Övernattningen sker på Magic Mountain Lodge på Lyngseidet i dubbelrum. På lodgen finns det mesta en cyklist behöver: tvättställ för cykel, selfservice cykelverkstad och förvaringsrum.

Efter den första cykelturen på lördag, bjuds alla på middag. Det finns ett kök till allas förfogande där alla andra måltider kan tillredas. Alla tar med egen lunch för cykelturerna. På Lyngseidet finns två matbutiker och en liten sportbutik, kom ihåg att allt är stängt på söndag i Norge.

Cykelresan arrangeras av den cyklande bergsguiden Fredrik Aspö och den cyklande vildmarksguiden Lone Widestam.

Vi kommer att arrangera denna tur nästa år men söker redan nu dig som vill vara med på Lyngens första cykelresa och denna plötsliga avgång för att testa rutterna tillsammans med oss – detta till ett betydligt förmånligare pris. I gengäld önskar vi dina synpunkter på resan och rutterna.

PRIS: 469 euro

Du kan resa till Lyngen med biltåg till Kolari och därifrån vidare med bil. Det är också möjligt att flyga till Tromsø i Norge. Vi kan hjälpa till med transport.

Norge tar emot finländare som har dubbel vaccindos. 

Vi strävar efter så trygga turer som möjligt men ifall olyckan är framme är det bra att veta att räddningstjänsten i Norge är gratis, liksom all akutvård. Oberoende rekommenderar vi att du överväger en rese- och olycksfallsförsäkring.

Angående Covid-19 kommer vi inte vistas på platser med större folksamlingar, lodgen är inte öppen för andra under vår vistelse och vi håller normala smittskyddsrutiner: avstånd, speciellt inomhus och god handhygien.

Munskydd rekommenderas för butiksbesök. Välkommen med!

Categories: Kurser